Maukas mustikkapiirakka
Valmistusaineet
Pohja:
150g huoneenlämpöistä voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ dl grahamjauhoja
½ tl ruokasoodaa
Täyte:
2 dl kermaviiliä
1 kananmuna
2tl vaniljasokeria
2-3 dl tuoreita mustikoita
Valmistusohje
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmuna hyvin vatkaten. Sekoita erillisessä kulhossa vehnä ja grahamjauhot sekä sooda ja lisää jauhot voi- sokeri-kananmuna seokseen. Voitele pyöreä piirakka vuoan pohja ja reunat huolellisesti. Painele pohjataikina vuoan reunoille ja pohjalle tasaisesti.
Sekoita kermaviili, muna ja vaniljasokeri erillisessä astiassa. Kaada pohjan päälle tuoreet mustikat ja niiden päälle kermaviilikastike. Jos mustikat ovat kovin kosteita voit lisätä niihin, ennen piirakan pohjan päälle laittamista, ruokalusikallisen verran perunajauhoja, joka sitoo kosteutta ja näin mustikat eivät painu pohjataikinaan vaan jäävät täytteeseen niin kuin kuuluukin. Paista 200 asteisessa uunissa noin 35 minuuttia tai kunnes piirakan reunat irtoavat vuoan reunoista ja piirakka ei enää hytky keskeltä.