Herkkusienikeitto kookoksella ja currylla
Valmistusaineet
neljälle
300 g Champ herkkusieniä
2 paksoita
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
sentin pala inkivääriä
2 rkl keltaista currytahnaa
2 rkl rypsiöljyä
5 dl kasvislientä
1 lime
1 rkl ruokosokeria
1 rkl gluteenitonta soijakastiketta
5 dl kookosmaitoa
tuoretta korianteria koristeluun
Valmistusohje
Viipaloi 100 g herkkusieniä ja paista öljyssä pannulla molemmin puolin niin, että niihin tulee rapea pinta. Paista samalla pannulla pilkottu paksoi ja ota sivuun. Kuullota kattilassa hienonnettu sipuli, valkosipulinkynsi ja raastettu inkivääri. Lisää loput (200 g) viipaloidut herkkusienet sekä currytahna ja jatka kuullottamista. Kaada joukkoon kasvisliemi ja keitä vähän kasaan. Mausta limen mehulla, ruokosokerilla ja soijakastikkeella. Lisää lopuksi kattilaan kookosmaito ja lämmitä, mutta älä kiehauta. Kaada currykeitto annoskulhoihin, lisää rapeat sienet sekä paistettu paksoi keiton päälle ja koristele revityllä korianterilla.
Lisää Champ-sienireseptejä löydät täältä.