Grillatut kukkakaalit ja tahini-kastike
Valmistusaineet
Grillatut kukkakaalit
½ kukkakaali
2 rkl oliiviöljyä
1 sitruunan mehu
suolaa
mustapippuria
Grillaajan tahinikastike
n. 1 dl tahinitahnaa
2-3 murskattua valkosipulin kynttä
4 rkl sitruunamehua
1 dl - 1 ½ dl vettä
½ tl suolaa
koristeeksi silputtua lehtipersiljaa
Valmistusohje
Sekoita kaikki ainekset ja valuta kastike pilkottujen kukkakaalien päälle. Grillaa kukkakaaliviipaleet molemmilta puolilta 2-3 min. Asettele siivut lautaselle, ripottele päälle persiljaa ja/tai korianteria. Voit myös paahtaa kukkakaalit uunissa tai pannulla.
Tahinikastike
Sekoita kaikki ainekset keskenään ja tarkista maku sekä kastikkeen paksuus. Voit halutessasi lisätä tulisuutta cayannepippurilla tai chilijauheella. Kastike saa olla melko paksua koostumukseltaan. Tahinikastike sopii hyvin myös dippikastikkeeksi vaikkapa leivän tai pikkutomaattien kanssa.