Appelsiini-suklaakakku
Valmistusaineet
pohja:
200 g oreo- tai domino-keksejä
100 g sulatettua voita
täyte:
100 g Fazerina-täytesuklaata
100 g tummaa leivontasuklaata
200 g Philadelphia-tuorejuustoa
200 g appelsiinituorejuustoa
200 g ranskankermaa
1 dl kuohukermaa
½ dl sokeria
5 liivatelehteä
1 kokonaisen appelsiinin raastettu kuori
koristeeksi kakun päälle: tuoreita mustikoita ja syötäviä kukkia sekä rouhittua suklaata
Valmistusohje
Murskaa keksit puunuijalla ja lisää sulatettu voi keksimurujen joukkoon. Laita leivinpaperi 22-24 cm irtopohjavuoan pohjalle ja taputtele keksimuru-voiseos tasaisesti vuokaan. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vatkaa kulhossa kuohukerma ja lisää vatkatun kerman joukkoon tuorejuustot, ranskankerma sekä sulatetut suklaat. Suklaan voi sulattaa joko vesihauteessa tai varovaisuutta noudattaen mikrossa. Suklaa palaa helposti liian kuumassa lämmössä. Lisää kerma-tuorejuusto-suklaaseoksen joukkoon appelsiininkuoriraaste ja sokeri. Puristele liivatelehdistä liika vesi pois ja lämmitä kattilassa tilkka maitoa tai mehua. Lisää liivatelehdet kuuman nesteen joukkoon, mutta älä enää pidä kattilaa levyllä. Kaada sulaneet liivatelehdet ohuena nauhana juusto-suklaaseoksen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte keksimurupohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa 5 tuntia tai mielellään yön yli. Irrota kakku varovasti vuoasta ja nosta se tarjoiluvadille. Koristele mieleisilläsi syötävillä kukilla ja tuoreilla mustikoilla. Elokuinen herkku on valmis!