Makuleivät

Makuleivät

Valmistusaineet

Maalaisleipää

Öliiviöljyä paistamiseen
Valkosipuli halkaistuna
Paahda leivät pannussa oliiviöljyssä pinnalta rapeiksi. Siirrä lautaselle, kun ovat valmiit ja hiero pintaa puolikkaalla valkosipulilla.

 

Valmistusohje

Tomaatitäyte

minitomaatteja n. 5-6 kpl/leipä
1 rkl oliiviöljyä
basilikaa hienonnettuna
pippuria

Murskaa haarukalla erillisessä astiassa tomaatit, lisää öljy ja hionennettu basilika. Kokoa leivän päälle. Lisää pippuria myllystä.

Avokadolevite kurkku- ja retiisileiville

1 avokado
½ rkl sitruunaa
ripaus sormisuolaa

Halkaise avokado, poista kivet ja lusikoi sisukset syvälle lautaselle. Lisää sitruunamehu ja ripaus suolaa ja painele haarukalla karkeaksi soseeksi.

Kurkkutäyte

n. 7 cm pala kurkkua
Muutama rucolan lehti
ripaus sormisuolaa
ripaus pippuria

Leikkaa kurkusta n. 7 cm viipale. Siivuta kurkku pitkittäin juustohöylällä, jätä ensimmäiset siivut käyttämättä leivälle. Lisää avokadolevite. Taivuta 4-5 viipaletta kauniisti leivälle. Lisää rucola ja pippuria myllystä.

Retiisitäyte

1 retiisi
suolaa
pippuria

Siivuta retiisi. Lisää leivälle avokadolevite. Lisää retiisisiivut kauniisti leivälle. Lisää sormisuola ja pippuria myllystä.