Grillattua tankoparsaa, vuohenjuustotoast, lehtikaalia ja Salsa Verde

Grillattua tankoparsaa, vuohenjuustotoast, lehtikaalia ja Salsa Verde

Valmistusaineet

1 nippu valkoista tankoparsaa
1 nippu vihreää tankoparsaa
8 viipaletta vuokaleipää
200 g vuohenjuustoa viipaleena
1 jäävuorisalaatti
100 g rucolaa
100 g lehtikaalia
100 g kirsikkatomaattia

Salsa Verde

1 dl persiljaa (silputtuna)
1 dl tuoretta basilikaa (silputtuna)
1/2 dl tuoretta minttua (silputtuna)
2 rkl kapriksia
1 dl oliiviöljyä
1/2 rkl sinappia
1/2 tl mustapippuria
1/4 tl sokeria

Mittaa kaikki Salsa Verden ainekset tehosekoittimeen ja jauha karkeaksi tahnaksi. Tarkista maku. Laita sitten leivän päälle salsa verdea, rucolaa ja vuohenjuustoviipaleita. Laita päälle toinen viipale leipää ja paahda sekä leivät että tankoparsat parilapannulla paistaen tai grillaten.

Laita tahnaa tarjolle myös erikseen toastien ja kasvisten kanssa.

Näin käytät tankoparsaa

Valkoinen tankoparsa kuoritaan ohuesti nupusta alaspäin ja kannasta poistetaan kuivunut osa 2-5 cm. Vihreää tankoparsaa ei tarvitse kuoria silloin kun se on tuoretta ja raikasta. Valkoisella parsalla on hieman pidempi keittoaika, mutta aika riippuu paljolti parsan paksuudesta n. 4-10 min., pannulla 2-4 min. Parsaan on hyvä jäädä purutuntumaa. 

Lue lisää tankoparsasta >