Kvittenihillo
Valmistusaineet
1 kg kvitteniä
1 pkt, 330g hillo-marmeladisokeria
4-5 dl vettä
Valmistusohje
Kuori ja viipaloi kvittenit ja poista samalla siemenkota. Kvittenit ovat melko kovia käsitellä, joten voimaa saa käyttää. Laita kvitteniviipaleet ja vesi kattilaan. Keitä hilloa 30 min-1h tai kunnes kvitteniviipaleet ovat hajonneet ja pehmentyneet kokonaan. Tarkkaile veden määrää ja lisää tarvittaessa, jotta hillo ei pala pohjaan. Kun kvittenipalat ovat pehmenneet lisää hillo-marmeladisokeri seoksen joukkoon ja keitä hilloa vielä pakkauksen ohjeen mukaan 5-10 minuuttia.
Purkita valmis ja hiukan jäähtynyt kvittenihillo puhtaisiin ja esilämmitettyihin lasipurkkeihin. Täytä purkit lähes reunaan asti, näin edistät hillon säilymistä, kun purkkiin ei jää tyhjää ilmatilaa. Sulje kannet heti täyttämisen jälkeen ja anna jäähtyä huoneenlämmössä. Säilytä kvittenihillo jäähtymisen jälkeen jääkaapissa.
Nauti herkullisten juustojen kanssa tai sunnuntaibrunssilla rapeaksi paahdetun paahtoleivän kera.