Gazpacho

Gazpacho

Valmistusaineet

100 g (n. 2 dl) kuivaa leipää (liota tarvittaessa pehmeäksi vedessä)
1 kg kypsiä tomaatteja
1 punainen paprika

15 cm kurkkua
2 valkosipulinkynttä
1 tl sokeria
1 dl oliiviöljyä
3 rkl valkoviinietikkaa
½ tl suolaa tai maun mukaan
mustapippuria

basilikaa

Valmistusohje

Laita leipä veteen likoamaan. Tee tomaatteihin viillot, kasta tomaatit hetkeksi kiehuvaan veteen ja vedä kuoret pois. Paloittele tomaatit. Poista paprikasta kanta ja siemenet. Pilko osiin. Pilko kurkku useampaan osaan. Kuori valkosipulinkynnet. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen tai soseuta sauvasekoittimella sekaisin. Purista lopuksi liotetusta leivästä ylimääräistä vettä pois ja soseuta märkä leipä mukaan. Lisää tarvittaessa suolaa ja viinietikkaa maun mukaan. Laita keitto jääkaappiin mieluiten yön yli. 

 

Tarjoa keitto kylmänä. Lisää basilikan lehtiä koristeeksi.