Kvinoalla täytetyt paprikat

Valmistusaineet
-
isoa paprikaa (punaisia ja keltaisia)
-
2 dl kvinoaa (keitettynä n. 4–5 dl)
-
250 g kirsikkatomaatteja (osa täytteeseen, osa koristeluun)
-
1 dl mustia tai kalamata-oliiveja
-
2 rkl oliiviöljyä
-
Suolaa ja mustapippuria
-
Tuoretta persiljaa tai basilikaa koristeluun
Chimichurri-kastike:
-
1 ruukku tuoretta lehtipersiljaa
-
1/2 ruukkua tuoretta oreganoa
-
1–2 valkosipulinkynttä
-
1 rkl punaviinietikkaa (tai sitruunamehua)
-
1/2 dl oliiviöljyä
-
Ripaus chilihiutaleita (valinnainen)
-
Suolaa ja mustapippuria maun mukaan
Valmistusohje
Huuhtele kvinoa huolellisesti siivilässä ja keitä suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan (n. 15 min). Puolita osa kirsikkatomaateista ja sekoita ne keitetyn kvinoan joukkoon. Lisää kvinoaseokseen suolaa, mustapippuria ja loraus oliiviöljyä.
Halkaise paprikat pitkittäin ja poista siemenet.
Aseta paprikat uunivuokaan tai pellille ja täytä kvinoaseoksella. Asettele päälle muutama kokonainen kirsikkatomaatti sekä oliiveja. Paahda uunissa 200 °C noin 25–30 minuuttia, kunnes paprikat pehmenevät ja tomaatit paahtuvat.
Chimichurri-kastike:
Sekoita kaikki kastikkeen ainekset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa, pippuria tai etikkaa.
Nosta täytetyt paprikat tarjoiluvadille. Voit lisätä tässäkin vaiheessa oliiveja. Lusikoi päälle chimichurri-kastiketta ja koristele tuoreilla yrteillä. Tarjoile lämpimänä tai huoneenlämpöisenä esimerkiksi lisukesalaatin kanssa.