Ihana kääretorttu pavlova
Valmistusaineet
Pohja:
150 g huoneenlämpöistä voita
1 ½ dl hienoa sokeria
4 keltuaista
2 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 ½ dl maitoa tai kermaa
Marenki:
4 valkuaista
2 dl sokeria
Lisäksi:
3 dl kermaa
250 g tuorejuustoa
vanilijasokeria
sokeria
tuoreita marjoja
syötäviä kukkia
Valmistusohje
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit kuohkeaksi. Lisää keltuaiset yksitellen voi-sokerivaahdon joukkoon koko ajan vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne sekä maito vuorotellen taikinan joukkoon varovasti nostellen.
Voitele leivinpaperi ja jauhota esim. vehnäjauhoilla. Jaa taikina tasaisesti leivinpaperin päälle ja jätä odottamaan marenkia. Vaahdota valkuaiset ja sokerit kovaksi, kiiltäväksi vaahdoksi. Levitä valkuaissokerivaahto pohjataikinan päälle tasaiseksi hunnuksi.
Paista 175 asteisessa uunissa noin 25-30 minuuttia, kunnes marenki on saanut kauniin värin.
Tee tässä välissä kerma-tuorejuustoseos. Notkista tuorejuusto sekoittamalla ja lisää joukkoon vatkattu kerma. Lisää sokerit maun mukaan. Lisää jäähtyneen kakun päälle suurin osa kermaseosta ja haarukalla hieman muussatut mansikat. Rullaa kakku leivinpaperin avulla käärölle ja lisää vielä päälle kermaseosta. Koristele marjoilla, hedelmillä ja syötävillä kukilla. Tällä kertaa kakussa käytettiin mansikoiden ohella persikoita, nektariineja ja aprikooseja.