Kurpitsakeitto
Valmistusaineet
1 ½ kg butternut-kurpitsaa
1 iso sipuli
2 isoa valkosipulinkynttä
½ rkl raastettua, tuoretta inkivääriä
½ tl juustokuminaa
1 rkl currytahnaa
öljyä kuullottamiseen
1 l vettä
1 kasvisliemikuutio
400 g kookosmaitoa
suolaa
mustapippuria
Valmistusohje
1. Leikkaa kurpitsat kuuteen osaan, poista siemenet ja aseta ne uunipellille leivinpaperin päälle sisus ylöspäin. Kypsennä paloja 200-asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia tai kunnes sisus on pehmeää.
2. Kaavi kurpitsan sisus soseeksi lusikalla kattilaan. Silppua sipuli, murskaa valkosipulin kynnet ja raasta inkivääri. Kuullota ainekset pannulla öljytilkassa. Lisää currytahna sekä juustokumina. Kuumenna hetki samalla sekoittaen. Kumoa seos kurpitsasoseen sekaan kattilaan ja lisää vesi, kasvisliemikuutio. Keitä ainekisia noin 5 minuutin ajan.
3. Soseuta keitto sauvasekoittimella, lisää lopuksi kookosmaito ja kiehauta. Mausta suolalla ja mustapippurilla.