Kreikkalainen moussaka
Valmistusaineet
2-3 perunaa
2 munakoisoa
80-100 g juustoraastetta esim. pecorino
öljyä
koristeluun basilikaa
Valkokastike
5 dl maitoa
3 rkl vehnäjauhoa
3 rkl voita
ripaus muskottipähkinää
suolaa
Jauhelihakastike
500 g jauhelihaa
2 sipulia
1,5 prk tomaattimurskaa
1 prk tomaattipyrettä
1 rkl oreganoa
1 tl kanelia
mustapippuria
suolaa
Valmistusohje
Pese ja viipaloi perunat ja munakoiso. Suolaa munakoisot ja laita painon alle hetkeksi. Kuivaa irronnut neste.
Valkokastike
Sulata voi kattilassa Lisää leivinjauhe ja jauhot. Sekoita vispilällä. Lisä joukkoon lämmitetty maito, sekoittele reippaasti vispilällä paakkuuntumisen estämiseksi ja keitä miedolla lämmöllä noin 5-10 minuuttia tai kunnes kastike on hieman sakeutunut. Lisää pecorinoraaste ja mausteet.
Jauhelihakastike
Kuori ja kuutioi sipuli. Ruskista jauheliha ja lisää sipulit ja jatka paistamista vielä hetki. Lisää tomaattipyre ja -murska sekä mausteet.
Lado kerroksittain jauhelihakastiketta, perunaa ja munakoisoa. Kaada viimeiseksi päälle valkokastike. Paista uunissa 160-170 asteessa n. puolitoista- 2 tuntia. Anna moussakan jäähtyä hetki ennen tarjoilua. Koristele basilikalla.