Kesäkurpitsakiusaus
Valmistusaineet
1 iso tai 2 pientä kesäkurpitsaa
3-4 kpl perunaa
1 kpl keltasipuli
3 kpl valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
400 g jauhelihaa
1 prk Mutti-tomaattimurskaa
suolaa
mustapippuria
150 g (1 pussi) emmentaljuustoraastetta
persiljaa koristeeksi
Valmistusohje
Voitele uunivuoka.
Leikkaa kesäkurpitsa n. 0,5 cm kokoisiksi viipaleiksi. Kuori perunat ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Paista pannulla jauheliha ja sipulit kypsiksi. Lisää suola ja mustapippuri sekä tomaattimurska. Anna kastikkeen hautua noin 5 minuuttia. Lado vuokaan vuorotellen kesäkurpitsa- ja perunaviipaleita, jauhelihakastiketta ja juustoraastetta. Lado päällimmäiseksi kesäkurpitsat ja ripottele vielä juustoraaste. Paista 200 C° uunissa noin 40 minuuttia.