Herkkusienikeitto

Herkkusienikeitto

Valmistusaineet

500 g herkkusieniä
n. 40 g voita
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
4 rkl vehnäjauhoja
1 l kasvislientä
1 rkl tuoretta timjamia
ripaus cayennepippuria
mustapippuria
suolaa
100 g sulatejuustoa

Valmistusohje

Mittaa kattilaan 1l vettä ja liemikuutio. Kiehauta. Viipaloi herkkusienet, kuori ja hienonna sipulit. Paista herkkusienet ja sipulit paistinpannulla voissa, kunnes saavat väriä ja suurin osa nesteestä on poistunut. Ota muutamia sieniä sivuun koristeeksi. Lisää pannulle hienonnettu timjami ja vehnäjauhot. Sekoita. Kaada sienet kattilaan, sekoita ja hauduta noin 15 minuuttia kannen alla välillä sekoittaen. Lisää mausteet ja sulatejuusto. Kuumenna vielä hetki ja anna juuston sulaa. Soseuta lopuksi sauvasekoittimella. Koristele paistetuilla sienillä ja timjamilla. Tarjoa paahdetun leivän kanssa.