Porkkanasämpylät

Porkkanasämpylät

Valmistusaineet

200 g (3 kpl) porkkanoita
3 dl maitoa
11 g (1 ps) kuivahiivaa
6 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
1 tl suolaa
2 rkl rypsiöljyä
3 dl kauraleseitä

Lisäksi
1/2 dl vettä
2 rkl kauraleseitä

Valmistusohje

Kuori porkkanat ja raasta hienoksi raasteeksi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Yhdistä kuivahiiva ja 1 dl jauhoja ja sekoita maidon joukkoon. Lisää seokseen suola ja öljy, sen jälkeen kauraleseet ja porkkanaraaste. Lisää taikinaan vehnäjauhoja, kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa muutama minuutti. Laita taikina takaisin kulhoon, peitä liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.

Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa hetki. Jaa se noin 16 osaan ja pyörittele palat sämpylöiksi. Laita sämpylät pellille leivinpaperille päälle ja anna kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa vähintään 15 minuuttia.

Voitele kohonneet sämpylät vedellä ja ripottele kauraleseitä pinnalle. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia. Nauti voin kera!