Kuningatarclafoutis

Kuningatarclafoutis

Valmistusaineet

  • 4:lle
  • 3 kpl kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • 1.5 dl kulutusmaitoa
  • 1 dl kermaa
  • ½ kpl vaniljatangonsiemenet
  • 3 rkl sulaa voita
  • 1,25 dl vehnäjauhoa
  • 1 dl tuoreita vadelmia
  • 1 dl tuoreita mustikoita

Valmistusohje

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi. Lisää maito, kerma ja vanilja joukkoon. Lisää jauhot ja lopuksi voi. Sekoita tasaiseksi.

Voitele uunivuoka huolellisesti ja kaada massa vuokaan. Ripottele päälle vadelmat ja mustikat ja paista uunissa noin 30 minuuttia, kunnes clafoutis on päältä kauniin ruskea.

Tarjoile clafoutis vaniljavaahdon tai jäätelön kanssa.