Caesar-salaatti
Valmistusaineet
2 Vihreä Keiju Romaine-salaattia
3 viipaletta maalaisleipää
2 rkl rypsiöljyä
2 valkosipulinkynttä
Kastike:
1 kananmunankeltuainen
4-5 anjovisfileetä valutettuna
1-2- rkl Worcester-kastiketta
1 tl Dijon-sinappia
1 valkosipulinkynsi
ripaus sokeria
1 dl rypsiöljyä
1-2 rkl kylmää vettä
Valmistusohje
1. Paloittele Romaine-salaatti reiluiksi paloiksi.
2. Paloittele maalaisleipä pieniksi suupaloiksi.
3. Kuumenna rypsiöljy pannulla.
4. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
5. Laita kuumalle pannulle leipäpalat ja valkosipulinkynnet. Kääntele kovalla lämmöllä, kunnes leipäpalat ovat kauniin värisiä ja rapeita.
Valmista kastike:
1. Laita kulhoon kananmunankeltuainen, valutetut anjovisfileet, sitruunanmehu, Worcesterkastike, Dijon-sinappi ja kuorittu valkosipulinkynsi.
2. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi.
3. Lisää kylmä vesi ja sekoita.
4. Sekoita kastike salaatin joukkoon ja lisää krutongit.
5. Tarjoa.
Vinkki! Voit sekoittaa salaatin joukkoon myös grillattua kanaa suikaleina tai paistettuja broilerinfileepaloja.