Herkullinen luumuclafoutis eli ranskalainen pannari
Valmistusaineet
500 g luumuja
1 1/2 dl ranskankermaa
1 dl maitoa
3 munaa
1 dl ruokosokeria
1 dl jauhoja
1/2 tl suolaa
1 vaniljatanko
Koristeluun
tomusokeria
Valmistusohje
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa luumu puoliksi kiven ympäriltä ja irrota kivi. Jos luumut ovat isoja, leikkaa ne vielä lohkoiksi.
Vuoraa pyöreä uunivuoka paperilla. Riko munat kulhoon. Sekoita muniin kulhossa ranskankerma, maito, sokeri, jauhot ja suola. Puolita vaniljatanko ja rapsuta siitä siemenet. Sekoita taikinan joukkoon.
Kaada taikina vuokaan ja asettele luumut taisesti taikinan päälle. Paista uunissa 35 minuuttia eli kunnes taikina on hyytynyt ja reunat ovat ruskistuneet kauniisti. Koristele jäähtynyt pannari tomusokerilla.