Viikuna

Viikuna on yksi vanhimmista tunnetuista hedelmistä ja kotoisin Aasiasta. Viikunoiden sanotaan kasvaneen Edenin puutarhassa. Hedelmän tunnistaa sipulimaisesta muodostaan ja sokerimaisesta aineesta, jota on kypsän viikunan pinnassa. Viikunan kuoren väri voi olla lila, ruskea tai vihertävä ja hedelmäliha punertava ja pehmeä. Viikuna sopii jälkiruokiin, juustojen sekä kylmän lihan kanssa tai sen voi syödä sellaisenaan kuorineen. Viikuna sisältää A- ja C-vitamiineja sekä kalsiumia

Kaksi viikunasatoa vuodessa

Viikunat tuottavat kaksi satoa vuodessa. Syyssato on ulkoiselta väritykseltään tumma ja maku on erinomainen. Kevätsadon viikunat sopivat paremmin kuivatettaviksi tai hillottaviksi. Viikunat sisältävät monipuolisesti antioksidantteja, vitamiineja ja happoyhdistelmiä, jotka puhdistavat kehoa luonnollisesti.

Tuoreita viikunoita voi käyttää niin suolaisten kuin makeidenkin ruokien lisäkkeenä, kuivattuja käytetään paljon leivonnassa sekä lintu- ja riistaruoissa. Viikunoita säilytetään viileässä, mutta ne maistuvat tuoreena parhaimmilta huoneenlämpöisinä. Viikunat tuottavat etyleeniä.

Satotukusta saa tuoreiden viikunoiden lisäksi myös kuivattuja ja puolikuivattuja viikunoita.

 

Monipuolisesti Satotukusta

Satotukku on Suomen johtava vihannes- ja hedelmätukku. Tarjoamme laajan valikoiman tuoreita vihanneksia, hedelmiä, marjoja, yrttejä ja juureksia ympäri vuoden kilpailukykyiseen hintaan. Meiltä löydät myös Suomen laajimman luomuvalikoiman.  

Viljelijäkontaktimme ulottuvat noin 15:een maahan eri puolille maailmaa. Melkein kaikkia hedelmiä ja vihanneksia on saatavana ympäri vuoden, mutta painotamme toiminnassamme satokausia. Appelsiinia saa aina. Suurin ja lähin Espanjan appelsiinin satokausi kestää tammikuusta toukokuuhun.

Raikkaat, tuoreet vihannekset ja hedelmät ovat Satotukussa sydämen asia. Ammattitaitoinen ja palveluhenkinen henkilökuntamme työskentelee tuottaakseen suomalaisille parhaat, sopivan kypsät hedelmät ja vihannekset.