Tomaatti-tuorejuustopiirakka
Valmistusaineet
2 1/2 dl jauhoseos kauraleseistä ja vehnäjauhoista
80 g huoneenlämpöistä voita
1 kananmuna
1/2 dl parmesan-juustoraastetta
150 g ricotta-juustoa
2 rasiaa á 250 g kirsikkatomaatteja
oliiviöljyä
4-5 oksaa tuoretta timjamia
2-3 oksaa tuoretta basilikaa
1 tl kuivattua oreganoa
suolaa
mustapippuria
Valmistusohje
Nypi huoneenlämpöinen voi jauhoseoksen joukkoon ja lisää ripaus suolaa sekä kuivattu oregano. Vaivaa taikinan joukkoon vielä yksi kananmuna ja parmesan-juustoraaste. Anna taikinan vetäytyä viileässä noin puoli tuntia.
Laita sillä välin kirsikkatomaatit uunivuokaan. Pirskottele päälle oliiviöljyä ja laita pari timjamin oksaa tomaattien väleihin antamaan makua. Paista tomaatteja 175 asteisessa uunissa noin 25-30 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä mutta säilyttävät edelleen muotonsa.
Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle (24 cm). Tee haarukalla muutama reikä piirakan pohjaan, jotta ilma pääsee pois reikien kautta eikä pohja nouse uunissa. Voit vielä halutessasi laittaa pohjan päälle leivinpaperin ja lautasen, joka estää pohjaa kohoamasta. Paista pohjaa 175 asteessa noin 25 minuuttia. Ota paistoajan loppupuolella lautanen pois ja anna pohjataikinan paistua vielä hetki, noin 5-10 minuuttia, jotta se saa kauniin värin. Ota kirsikkatomaatit uunista ja anna niiden jäähtyä vuoassa. Tee tässä kohtaa piirakan täyte.
Sekoita hienonnetut tuoreet yrtit ricotta-juuston joukkoon ja mausta seos suolalla ja mustapippurilla. Tarkista maku!
Anna piirakkapohjan jäähtyä ja siirrä se tarjoiluvadille. Nostele ricotta-juustotäyte ja herkulliset kirsikkatomaatit hellästi piirakkapohjan päälle. Koristele timjamin lehdillä sekä muutamalla oliiviöljypisaralla.
Resepti on Satotukun Ruokamuistoja kirjasta.