Ruskea sienikastike muusilla
Valmistusaineet
2 pkt Champ ruskeita herkkusieniä
2 tl suolaa
1 rkl voita
½ dl vehnäjauhoja
8 dl kasvislientä
2 dl kermaa
3 maustepippuria murskattuna
2 laakerinlehteä
Perunamuusi
400 g jauhoista perunaa
3 dl täysmaitoa
80 g voita
2 tl suolaa
Valmistusohje
Lisää nokare voita paistinpannulle ja ruskista sienet. Anna sienten ruskistua rauhassa, jotta sienet saa hyvän värin. Mausta sienet suolalla ja siirrä kulhoon. Puhdista pannu ja lisää kuumalle pannulle voi. Kun voi on sulanut, lisää jauhot ja paahda ruskeaksi koko ajan sekoittaen. Lisää vähitellen kuuma kasvisliemi, edelleen koko ajan sekoittaen. Lisää joukkoon sienet ja mausteet. Anna kiehua miedolla lämmöllä 10 minuuttia.
Kuori perunat ja keitä suolalla maustetussa vedessä, kunnes ne ovat pehmeitä. Kiehauta maito ja voi kattilassa. Valuta vesi pois perunoista. Vatkaa perunat muusiksi sähkövatkaimella ja lisää joukkoon maito-voiseos. Mausta lopuksi suolalla.
Tarjoile ruskeat herkkusienet ruskeassa kastikkeessa, perunamuusin sekä puolukkahillon kera.
Resepti lahiruokaamaalta.fi.