Rosmariinihunajalla maustettuja juureksia ja cashewpähkinää

Rosmariinihunajalla maustettuja juureksia ja cashewpähkinää

Valmistusaineet

  • 4-6:lle
  • 4 kpl porkkanoita kuorittuna
  • ja pituus suuntaan halkaistuna
  • 2 kpl palsternakkaa kuorittuna
  • ja pituus suuntaan halkaistuna
  • ½ kpl juuriselleri kuorittuna
  • ja 3 cm x 3 cm paloina
  • 4 kpl punajuurta halkaistuna
  • 3 rkl voita
  • 1 rkl suolaa
  • mustapippuria
  • 3 rkl öljyä
  • 2 kpl oksaa rosmariinia
  • 0,5 dl hunajaa
  • 1 dl cashewpähkinää
  • 1 rkl öljyä
  • 1 tl voita

Valmistusohje

Kiehauta hunaja kattilassa. Laita rosmariininoksat kattilaan ja keitä noin 5 minuuttia.

Lado juurekset uunivuokaan ja mausta hunajalla, suolalla ja mustapippurilla. Sekoita joukkoon pehmeä voi.

Paahda juureksia 200 asteisessa uunissa noin 25-30 minuuttia, kunnes ovat saaneet kauniin paahteisen värin ja juurekset ovat kypsiä.

Juuresten kypsymisen aikana paahda cashewpähkinöitä ensin öljyssä kunnes alkavat hieman ruskistua. Lisää joukkoon voi ja anna ruskistua. Sekoita hyvin. Kun pähkinät ovat kauniin ruskeita kauttaaltaan mausta ne suolalla ja kaada metalliseen siivilään valumaan.

Hienonna veitsellä pähkinöitä ja lisää ne juuresten joukkoon. Mausta tuoreella rosmariinilla ja tarkista maku.