Raikas vihreä papulisäke
Valmistusaineet
- öljyä
- vihreitä papuja
- pinjansiemeniä
- suolaa
Valmistusohje
Keitä papuja paksuudesta riippuen 5-10 min. Paista ainekset sitten nopeasti pannulla öljyssä ja lisää hieman suolaa maun mukaan sekä pinjansiemeniä. Halutessasi lisää myös parmesaaniraastetta.
Syö sellaisenaan tai tuoreen leivän kanssa tai lisää papulisäke vihreän salaatin sekaan. Saat lisäkkeestä ruokaisamman paistamalla sekaan esim. pekonia.
Muista, että pavut tulee aina keittää ennen käyttöä, sillä ne sisältävät Keittoaika on noin 5-10 min pavun paksuudesta riippuen, sillä pavut sisältävät haitallisia glykosideja, jotka kuitenkin hajoavat keittämisen jälkeen. Pavut keitetään kokonaisina tai paloiteltuina. Pavut säilytetään kylmässä +2 – +5 asteessa. Palkokasvit ovat herkkiä etyleenille, joten niitä ei kannata pitää runsaasti etyleeniä tuottavien kasvisten läheisyydessä.
Palkokasveissa on paljon proteiinia ja ne ovat merkittävä ravinnonlähde maailmanlaajuisestikin. YK on julistanut vuoden 2016 palkokasvien vuodeksi.