Paksoi seesam-soijakastikkeessa
Valmistusaineet
400 g paksoita (4 Shanghai paksoita tai 8 mini paksoita)
0,5 dl vettä
1 tl suolaa
0,25 dl seesamöljyä
0,25 dl kevyttä soijakastiketta
valkoisia tai mustia seesaminsiemeniä
paahdettuna
Valmistusohje
Kaada 0,5 dl vettä isoon paistinpannuun, lisää 1 tl suolaa ja pituussuunnassa neljään osaan leikatut paksoit. Keitä noin 5 minuuttia tai kunnes kaikki vesi on haihtunut ja paksoin lehdet ovat pehmeät, mutta varret vielä hieman rapeat.
Asettele paksoit tarjoiluvadille. Valele ne seesamöljyllä ja soijakastikkeella. Ripottele päälle vielä seesaminsiemeniä. Ihana kasvisherkku ihan sellaisenaan tai lisäke tarjottavaksi kanan tai kalan kanssa.