Herkullinen Brita-kakku
Valmistusaineet
Pohja:
150 g huoneenlämpöistä voita
1 ½ dl hienoa sokeria
4 keltuaista
2 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 ½ dl maitoa tai kermaa
Marenki:
4 valkuaista
2 dl sokeria
Lisäksi:
3 dl kermaa
250 g tuorejuustoa
vanilijasokeria
sokeria
tuoreita marjoja
Valmistusohje
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit kuohkeaksi. Lisää keltuaiset yksitellen voi-sokerivaahdon joukkoon koko ajan vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne sekä maito vuorotellen taikinan joukkoon varovasti nostellen. Voit paistaa yhden ison pohjan uunipellillä tai kolme pohjaa rengasvuoissa. Lopputulos on joko pitkä levykakku tai korkeampi tyyliltään täytekakkumainen.
Voitele leivinpaperi ja jauhota esim. vehnäjauhoilla. Jaa taikina tasaisesti leivinpaperin päälle ja jätä odottamaan marenkia. Vaahdota valkuaiset ja sokerit kovaksi, kiiltäväksi vaahdoksi. Levitä valkuaissokerivaahto pohjataikinan päälle tasaiseksi hunnuksi.
Paista 175 asteisessa uunissa noin 25-30 minuuttia, kunnes marenki on saanut kauniin värin.
Tee tässä välissä kerma-tuorejuustoseos. Notkista tuorejuusto sekoittamalla ja lisää joukkoon vatkattu kerma. Lisää sokerit maun mukaan.
Jaa jäähtynyt kakku kahteen osaan. Nosta toinen osa kakusta tarjoiluastialle ja laita päälle kuorrutus sekä tuoreita marjoja. Nosta toinen osa kakkua kuorrutuksen päälle ja koristele kevyesti haluamillasi marjoilla. Jos teit kakun rengasvuoilla laita kuorrutus kahteen kerrokseen, jolloin kakusta tulee korkea ja juhlava!