Munakoisoveneet

Munakoisoveneet

Valmistusaineet

4 hengelle

2 isoa munakoisoa tai 3 pientä

Täyte:
100 g jauhelihaa
2 tomaattia
2-3 valkosipulinkynttä
1 pieni sipuli
½ punainen paprika
oliiviöljyä
suolaa, pippuria ja tuoretta korianteria
parmesaani- tai pecorino-juustoa 

Valmistusohje

Puolita pienet munakoisot ja isommat useampaan viipaleeseen pitkittäin. Halutessasi ”itketä” munakoisot ripottelemalla hiukan suolaa leikkauspinnoille.

Kuori ja pilko sipulit. Lisää sipulit jauhelihan kanssa paistinpannulle. Ruskista sipulit sekä jauheliha ja lisää joukkoon kuutioidut tomaatit ja paprika.

Mausta seos mieleiseksi. Asettele munakoisoviipaleet uunipelille ja pyyhi talouspaperilla ylimääräinen neste pois leikkauspinnoilta. Laita täytettä munakoisojen leikkauspinnan päälle ja raasta hunnuksi parmesaanijuustoraastetta.

Kypsytys uunissa noin 175 asteessa 20 minuuttia tai kunnes munakoisoviipaleet ovat pehmenneet.

Uunista tulon jälkeen lorauta hiukan oliiviöljyä munakoisoviipaleiden päälle ja viimeistele korianterisilpulla.

Nauti alkuruokana tai osana pääruokaa!