Kurpitsapiirakka
Valmistusaineet
POHJA
3 dl vehnäjauhoja
100 g voita
2 tl sokeria
1 tl kanelia
½ tl suolaa
3 rkl vettä
TÄYTE
500 g kurpitsaa (soseutettuna)
3 munaa
2 dl kermaviiliä
2 dl fariinisokeria
2 tl inkivääriä
2 tl kanelia
1 tl muskottipähkinää
½ tl suolaa
¼ tl neilikkajauhetta
Valmistusohje
Nypi jauhot, rasva ja mausteet murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
Taputtele taikina piirasvuoan pohjalle ja nosta vuoka jääkaappiin puoleksi tunniksi.
Pistele jäähtynyt pohja haarukalla ja paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 10 minuuttia.
Sekoita täytteen ainekset tasaiseksi seokseksi ja kaada täyte piirakkapohjan päälle. Paista kurpitsapiirakkaa 175 asteessa noin 50 minuuttia. Tarjoa kermavaahdon kanssa.