Ihanat ja herkät kevään vihannekset!
Ensimmäiset kevään sadon vihannekset ja juurekset ovat aivan omaa luokkaansa. Kevään raikkaisiin vihannesvalikoimiin kuuluvat mm. ihanat sipuli- ja nippuporkkanat, retiisit, tankoparsa, yrtit, raparperi ja perunat. Hyödynnä ihana kevät ja kevään sesonkituotteet! Esimerkiksi tuoreessa varhaiskaalissa on erittäin pehmeä ja mieto maku verrattuna loppukesän valkokaaliin. Varhaiskaali sopii loistavasti grilliin, slaw-raasteisiin ja keittoihin. Kokeile esimerkiksi tätä reseptiä:
Kaisan varhaiskaalislaw
(6-8:lle hlölle)
1 keskikokoinen varhaiskaali
1 makea sipuli
1 iso vihreä paprika
2 Granny Smith omenaa
3-4 kourallista tuoreita herneitä
1-2 tuoretta vihreää jalapenoa maun mukaan
nippu tuoretta korianteria
nippu tuoretta minttua
2 ruokalusikallista maustamatonta rasvaista jugurttia, esim. kreikkalainen
2 limeä, kuori raastettuna ja mehu puristettuna
ripaus suolaa ja sokeria
Suikaloi kaali, sipuli, paprika ja omena ohueksi ”julienne”. Kuori herneet paloista, ja leikkaa jalapeno renkaiksi. Silppua yrtit, voit käyttää maun mukaan joko korianteria ja / tai minttua, myös tilli sopii mainiosti, käytä runsaasti! Kaikki suureen kulhoon, ja pari lusikallista maustamatonta rasvaista jugurttia sitomaan salaatin. Lisää seuraavaksi hyvin pestyn limen kuori ja mehu, sekä suola ja ripaus sokeria. Sekoita hyvin! Maku paranee, jos slaw ehtii olla pari tuntia jääkaapissa.
Tutustu myös muihin ihaniin kevätvihanneksiin >