Ajankohtaista
Tunnetko jo choi samin tai kai lanin?
Aasialaisessa ruoassa pyritään tuoksujen ja makujen tasapainoon, jotka muodostuvat makean, happaman, suolaisen, tulisen ja kirpeän yhdistelmistä. Riisin ohella kasvikset ovat tärkeässä asemassa aasialaisessa keittiössä ja esimerkiksi Kiinassa käytetään paljon vihanneksia, joita meillä täällä Suomessa ei vielä tunneta kovin hyvin. Mutta nyt aasialaisia vihanneksia saa Satotukusta, nimittäin choi samia, kai lania, shanghai paksoita ja garlic shootia! Muut paitsi garlic shoot kuuluvat kiinalaiseen kaalisukuun ja niissä maistuu makuja parsakaalista, pinaatista tai lehtikaalista.
Ja koska aasialainen ruoka valmistetaan pääsääntöisesti nopeasti wokkipannussa, höyrytetään tai lisätään keittoihin – on näiden vihannesten käyttö erittäin yksinkertaista ja nopeaa. Aasialainen ruoka on myös vahvasti vuoden 2017 ruokatrendissä ja suurta herkkua ovat esimerkiksi dumplingsit, jossa vehnätaikinakuoreen on kääritty lihaa tai kasviksia. Tutustu myös helppoon paksoi-herkkuun, jonka voit nauttia sellaisenaan tai kanan tai kalan lisääkkeenä.
Viimeisimmät ajankohtaiset
- 2024
- 2023
- 2022
- 2021
- 2020
- 2019
- 2018
- 2017
- 2016
- 2015