Aasialaiset vihannekset

Aasialaisessa ruoassa pyritään tasapainoon, jotta pysytään terveenä ja saavutettaisiin pitkä ikä. Ruokakulttuuriin vaikuttavat vahvasti myös uskonnot ja aasialaiset filosofiat. Riisin ohella kasvikset ovat tärkeitä aasialaisessa keittiössä ja vihanneksia käytetään erittäin paljon. Ruuan makujen tasapaino muodostuu makean, happaman, suolaisen, tulisen ja kirpeän makujen yhdistelmistä. Hyvien makujen lisäksi ruoan on oltava kaunista. 

Yllä kuvassa olevaa kai lania kutsutaan myös kiinan parsakaaliksi, sillä siihen kasvaa samantapainen kukka, kuin parsakaaliin, mutta pienempi. Kai lan maistuu makealta parsakaalin ja lehtikaalin sekoitukselta. Käytetään aasialaisessa ruoassa paksoin tavoin.

Choi sam kuuluu myös kiinalaiseen kaaliperheeseen kuten paksoi ja kai lan. Choi samin lehdet ovat herkullisen mehukkaita ja rapeita. Niin varret kuin lehdetkin voidaan keittää, höyryttää tai paistaa öljyssä. Yksi suosituimmista vihanneksista Aasiassa.

 

Shanghai paksoi on pienempi versio ’tavallisesta’ paksoista eli suomalaisittain pinaattikiinankaalista. Se on myös hieman kiinteämpi rakenteeltaan ja kaalin maku on vahvempi. Mehevät ja rapeat lehtiruodot käytetään parsan ja sileähköt lehdet pinaatin tavoin. Kiinalaisissa resepteissä paksoi höyrytetään, paistetaan tai lisätään keittoihin. Valmista nyt helppoa paksoita seesam-soijakastikkeessa!

 

 

Mini paksoi maistuu myös kaalin ja pinaatin sekoitukselta. Mini paksoi on nuori paksoi, jonka voi syödä raakana salaateissa, mutta on parhaimmillaan kevyesti keitettynä.

 

Garlic shoot on maukas ja vahvan makuinen nuori valkosipuli, joka on korjattu kauden alussa ennen kuin ’polttimo’ on muodostunut. Käytetään niin keitettynä kuin raakana maustamaan ruokaa.

Monipuolisesti Satotukusta

Satotukku on Suomen johtava vihannes- ja hedelmätukku. Tarjoamme laajan valikoiman tuoreita vihanneksia, hedelmiä, marjoja, yrttejä ja juureksia ympäri vuoden kilpailukykyiseen hintaan. Meiltä löydät myös Suomen laajimman luomuvalikoiman.  

Viljelijäkontaktimme ulottuvat noin 15:sta maahan eri puolille maailmaa. Melkein kaikkia hedelmiä ja vihanneksia on saatavana ympäri vuoden, mutta painotamme toiminnassamme satokausia. Appelsiinia saa aina, mutta suurin ja lähin Espanjan satokausi kestää tammikuusta toukokuuhun.

Raikkaat, tuoreet vihannekset ja hedelmät ovat Satotukussa sydämen asia ja ammattitaitoinen henkilökuntamme työskentelee tuottaakseen suomalaisille parhaat, sopivan kypsät hedelmät ja vihannekset asiakaslähtöisesti loppuun asti.