Ajankohtaista

23.1.2016

Tammikuu on banaanikuu

Satotukussa vietetään tammikuussa banaanikuuta ja nostetaan esille runsasta banaanitarjontaamme. Historiankirjat kertovat, että Satotukku oli ensimmäisiä yrityksiä 1970-luvulla, joka alkoi kypsyttää banaaneja omassa banaaninkypsyttämössään kahdessa banaanihuoneessa. Nykyään Satotukku on yksi suurimmista banaaninkypsyttäjistä Suomessa ja banaanista on tullut vuosikymmenien aikana suomalaisten eniten ostama hedelmä. 

13 modernia ja uudella jäähdytystekniikalla toimivat banaanihuoneemme kypsyttävät banaania joka päivä. Banaanivalikoimamme on laaja, uusimpana tulokkaana Chiquita Minis -banaani, joka on pirteän pieni, erittäin makea ja täyteläisen makuinen banaani. Suuren suosion on saavuttanut myös banaani, jossa on reiluus ja luomu samassa banaanissa eli Reilun kaupan Fair Nando -luomubanaani.

Kaikki Satotukun banaanit ovat Rainforest Alliance -sertifioituja. (Rainforest Alliance on aatteellinen järjestö, jonka tavoitteena on, että tuotanto on ympäristön, talouden ja yhteiskunnan kannalta kestävää. Sertifikaatin saamiseksi tilojen on noudatettava sääntöjä, jotka liittyvät mm. ekosysteemin ja villieläinten suojeluun, jätteiden käsittelyyn, torjunta-aineiden käytön valvontaan, vesistöjen ja maa-alueiden suojeluun)

 Mahtavaa ja maistuvaa banaanivuotta 2016!