Ajankohtaista

8.9.2017

Sitruskausi alkaa - ensin tulevat satsumat

Välimeren sitruskausi on alkanut ja satsumia on jo saatavilla. Mandariinin ja klementiinin välimuotona tunnettu satsuma on alunperin kotoisin Japanista Kiushun saarelta. Satsumassa ei ole siemeniä, sen maku on mieto ja hedelmäliha mehukas.

Makeat luomusatsumat

Alkukauden luomusatsuman kuoren väri on luonnollisen vihreä, koska yön ja päivän lämpötiloissa ei vielä ole riittävästi vaihtelua. Kyse on samasta ilmiöstä, joka meillä tunnetaan ruskana. Kylmien öiden koittaessa puu imee itseensä ravinteita talteen, jolloin lehtivihreä poistuu hedelmän kuoresta ja paljastaa keltaisen värinsä. Vihreys ei siis merkitse, että hedelmä olisi raaka. Sisältä nämä luomusatsumat ovat väriltään kirkkaan oransseja, ja maultaan ihanan kirpeän makeita.

Luomusatsumat saapuvat myyntiin syyskuun loppupuolella.

Syksyn tullessa ja ilmojen viilentyessä pääsemme nauttimaan monipuolisesta sitrusperheestä ja keräämään vitamiineja talven varalle.