Ajankohtaista

20.2.2023

Satomestareiden marinoitu punasipuli

Raikkaan etikkainen, rouskahtava marinoitu punasipuli tuo mukanaan sitä jotakin.

Satomestareiden kotimaisista raaka-aineista valmistama marinoitu punasipuli on sallittu pahe. Kun alat koukuttua sen raikkaaseen, etikkaiseen makuun ja rouskahtavaan rakenteeseen, saatat huomata lisääväsi sitä lähes kaikkeen.  

- Valmista sipulikeitto! Laita marinoitu punasipuli kattilaan ja keitä keitoksi kasvisliemessä. Syö ruisleivän kanssa. 
- Käytä täytteenä kasvispizzassa, patongeissa, bageleissa, burgereissa ja voileipäkakuissa. 
 -Loihdi rulla wrapistä.
- Syö falafellien ja hummuksen kanssa.

- Ei säilöntäaineita: Satomestarit luottaa etikkaan ja suolaan.
- Aina kotimainen punasipuli: sitä riittää ympäri vuoden.

Intohimona maitohapposäilöntä

Tuija-Leena Raitasola ja Ahti Iir perustivat Satomestarit 1995 elintarviketukkuliikkeeksi, joka nojaa kotimaisiin kasviksiin, juureksiin, sieniin ja marjoihin. Yrityksen ensimmäisiä tuotteita olivat erilaiset hapankaalit. Niitä Satomestarit myy edelleen, muun muassa inkiväärillä, omenalla tai chilillä maustettuna. Uudempia tulokkaita Satomestarien tuotevalikoimaan on lempeäntulinen korealaistyyppinen hapankaali kimchi. Siitä on tullut monien korealaisruokiin hurahtaneiden suosikkituote, jota kuluu muun muassa barbecuen, bulgogin ja bo ssämin seurana. Satomestarit ovat sienihullua porukkaa, joiden suuri sienikuivuri on syksyisin kovassa käytössä. Sienet ostetaan suoraan kerääjiltä, ja käteviin annospusseihin pakataan muun muassa herkkutatteja, suppilovahveroita, kantarelleja, mustatorvisieniä ja korvasieniä, vaikkapa risoton tai muhennoksen tekoa varten. Tutustu: satomestarit.fi