Ajankohtaista

26.9.2019

Lahjoitamme hedelmiä ilmastolakkoon

Kansainvälinen ilmastoviikko päättyy perjantaina 27.9. vietettävään ilmastolakkoon. Useat kaupungit ovat antaneet luvan koululaisille osallistua mielenosoitukseen, joten on odotettavissa, että Eduskuntatalon eteen kokoontuu tuhansittain koululaisia. Tapahtuma järjestetään klo 10-14.

Olemme lahjoittaneet koululaisille luomuhedelmiä Helsingin seurakuntayhtymän kautta. Helsingin seurakunnat jakavat tilaisuudessa koululaisille luomuomenia ja -banaaneja.

Olemme myös omassa toiminnassamme huomioineet ilmastomuutoksen. Aloitimme vuonna 2016 kiinteistöömme kohdistuvan energiatehokkuusohjelman, jonka tarkoituksena oli kartoittaa keinot, joilla toteuttaa energiaa säästäviä toimenpiteitä. Samalla halusimme vähentää yrityksemme hiilijalanjälkeä. Nyt banaanikypsyttämöt ja varasto jäähdytetään vapaajäähdytyksellä, kaikissa tiloissamme on led-valot ja katollamme on lähes 700 aurinkopaneelia. Toukokuussa aloitimme yhteistyön Imatran tuoremehun kanssa vähentääksemme hedelmien ja kasvisten hävikkiä sekä biojätteitä. Käyttökelpoisista kasviksista valmistetaan mehuja ja smoothieita. Omassa pakkaamossamme hedelmät ja vihannekset pakataan 100% kierrätettäviin puukuitupakkauksiin. Olemme mukana tulevaisuudessakin, sillä etsimme jatkuvasti uusia kestävän kehityksen keinoja.