Ajankohtaista

21.3.2022

Iki-ihanat Sisilian tomaatit

Italian herkulliset minitomaatit ovat kasvaneet Sisilian auringon alla, vulkaanisessa maaperässä ja meren läheisyydessä. 

Vuosia kestäneen huolellisen lajikehaun ansiosta sisilialainen Libretti-yritys toi vuonna 2020 markkinoille Premium-sarjan, johon kuuluvat kysytyt ja arvostetut minitomaatit. Euroopan markkinoilla nämä minitomaatit löytyvät kauppojen huippupaikoilta. 

Minitomaattien käyttö 

Minitomaatit sopivat parhaiten syötäväksi sellaisenaan tai ne voi kypsentää paistamalla tai keittämällä. Tomaatit sopivat mainiosti myös leivontaan. Käytä nämä tomaatit tuoreina vihreissä salaateissa ja kevyesti öljyttynä bruschettan päällä. Keitetyt tomaatit voi sekoittaa kuorineen kastikkeiden, tahnojen, soseiden, risoton ja pastan joukkoon. Kokeile tomaatteja myös pizzan tai foccacian täytteenä.

Terttukirsikkatomaatteja kutsutaan Italiassa Ciliegino tai Pachino. Alkuperäkaupunkinsa mukaan nimetty pomodoro di Pachino viittaa erilaisiin tuoreiden tomaattien lajikkeisiin, joita kasvatetaan Sisilian Syrakusan maakunnassa. Makean makuisille Pachino-tomaateille on ominaista erityisen mehevä hedelmäliha ja niitä arvostetaan myös niiden pitkästä säilyvyydestä.

Piccadilly


Piccadilly-tomaatit ovat pitkänomaisia, soikeita tai pallomaisia ​​tomaatteja. Niiden kiinteä kuori on kirkkaan punainen, kiiltävä ja ohut. Pinnan alla malto on rapeaa ja mehukasta. Piccadilly-tomaatit tunnetaan korkeasta sokeri- ja nestepitoisuudestaan, mikä luo mehukkaan koostumuksen makean ja suolaisen maun kanssa.

Datterino


Datterino-tomaateille on ominaista niiden makea, täyteläinen maku ja herkullinen aromi. Ne ovat kooltaan pieniä ja muodoltaan pitkänomaisia. Niiden kuori on paksumpi kuin useimpien tomaattien ja niissä on vähemmän siemeniä ja enemmän hedelmälihaa. Kypsyessään Datterino-tomaatit ovat makeampia kuin useimmat muut lajikkeet. Datterino mix sisältää eri värisiä tomaatteja.