Ajankohtaista

1.8.2018

Ahlbergin Puutarhan maistuvat luomutuotteet

Kotimainen vihannessesonki on kovassa vauhdissa Ahlbergin luomutilalla Sipoon Immersbyssä, jossa viljellään laadukkaita luomuyrttejä, -versoja, -erikoissalaatteja, syötäviä kukkia, roomansalaattia ja kuokkaperunoita ympäristöä kunnioittaen. Sydämellä hoidetun tilan tuotteet ovat laadukkaita ja tunnettuja pääkaupunkiseudulla. Koko puutarhan valikoima on nyt myynnissä.

Maukkaat versot ja minisalaatit

Ahlbergin puutarhan versot ja minisalaatit ovat täynnä makua ja väriä. Tuotteet tulevat kauniisti esille läpinäkyvissä näppärän kokoisissa pakkauksissa. Versoilla ja minisalaateilla saa vaivattomasti kauniin, maukkaan ja terveellisen salaatin. Ne ovat ihania myös sellaisenaan leivän päällä ja lisukkeena. Versot sisältävät runsaasti kivennäis- ja hivenaineita sekä vitamiineja. Saatavilla on vesikrassia, mizunaa, vehnänorasta, herneenversoa, härkäpavunversoa, versoseosta, babypinaattia, minisalaattia.

Syötävät kukat

Ahlbergin luomutila kasvattaa myös syötäviä kukkia, jotka tuovat ruokiin ja kattauksen kauneutta ja ylellisyyttä. Orvokki on kesän kaunotar kakkujen päällä, värejä löytyy joka makuun. Kesäisin kukkavalikoima on runsas. Yrttien kukat, ruiskaunokki, krassi, malvat, samettikukka ja moni muu viimeistelee annoksen syötävän kauniiksi.

Kesäkurpitsan kukat ovat ihan oma ruokalaji, varsinkin kun ne täyttää esim. mozarella-juustolla ja anjoviksella. Kukkia saa joko kurpitsalla tai ilman. Mikään tuote ei ole aikaisemmin innostanut yhtä paljon ihmisiä kertomaan omia reseptejään, kuin kesäkurpitsan kukat. Kurpitsan kukat ovat vielä tuloillaan.

Ahlbergin puutarhalla on syvät juuret hyötykasvien viljelijänä. Ahlbergin kauppapuutarha perustettiin jo vuonna 1922 Helsingin Viikissä. Sipoon Östersundomiin puutarha muutti vuonna 1967 ja hortonomit Kaijus Ahlberg  ja Minna Tengvall  ovat viljelleet puutarhaa vuodesta 1992. Kokonaan luomutuotantoon tilalla siirryttiin vuonna 2000. Peltoalaa on 2,4 ha ja kasvihuonepinta-alaa 2300 neliömetriä.

Luomutuotteiden laatua valvotaan viljelyn kaikissa vaiheissa, esim. viljelyhygieniaan on kiinnitetty erityistä huomiota. Valitaan hyvät siemenet ja kasvualusta, ja järjestetään kasveille ihanteelliset kasvuolot: oikea lämpötila, kosteus ja ravinnetasapaino. Tuholaistorjunnassa käytetään biologista torjuntaa.

Satotukku Oy toimittaa Ahlbergin tuotteita kauppojen hevi-osastoille.