Parsakaali

Parsakaali on ristikukkaiskasveihin kuuluva viljelykasvi, joka on kaalin muunnos. Sen kukinto ja varret ovat vihreät. Ulkonäöltään parsakaali muistuttaa lähisukulaistaan kukkakaalia. Nimestään huolimatta parsakaali ei ole sukua parsalle. Parsakaalista käytetään toisinaan sen italiankielistä nimeä broccoli. Se on kehittynyt Välimeren seudulla kasvavasta villikaalista. Etelä-Euroopassa sitä on viljelty vuosisatoja, mutta Pohjoismaihin se on tullut vasta tällä vuosisadalla. 

Parsakaali ei muodosta kerää, vaan siitä syödään tummanvihreät kukinnot. Ne ovat parhaimmillaan silloin, kun nuput ovat vielä pienet eikä terälehtien keltainen väri näy. Tällöin parsakaalin varsi on vielä pehmeä. Parsakaalissa on runsaasti valkuaisaineita, A- ja C-vitamiinia. 

Kaikki parsakaalin osat ovat syötäviä!

Koko kasvi on syötävä. Parsakaalia voi syödä sekä kypsennettynä että raakana. Parsakaalia voidaan käyttää muun muassa keitoissa, wokeissa, piirakoissa ja gratiineissa. Sen voi myös keittää sellaisenaan tai tarjota voisulan kanssa.

Liian lämpimässä säilytetyn parsakaalin kukkanuput aukeavat jo vuorokaudessa tai kahdessa. Parhaiten heti korjuun jälkeen jäähdytetty parsakaali säilyy kylmässä, +2 - +4 asteessa. Se kuitenkin suojataan usein muovilla kuivumiselta. Parsakaali, kuten kaikki muutkin kaalit, on herkkä etyleenille, joten sitä ei kannata säilyttää runsaasti etyleeniä tuottavien kasvisten vieressä.

 

 

Monipuolisesti Satotukusta

Satotukku on Suomen johtava vihannes- ja hedelmätukku. Tarjoamme laajan valikoiman tuoreita vihanneksia, hedelmiä, marjoja, yrttejä ja juureksia ympäri vuoden kilpailukykyiseen hintaan. Meiltä löydät myös Suomen laajimman luomuvalikoiman.  

Viljelijäkontaktimme ulottuvat noin 15:een maahan eri puolille maailmaa. Melkein kaikkia hedelmiä ja vihanneksia on saatavana ympäri vuoden, mutta painotamme toiminnassamme satokausia. Appelsiinia saa aina. Suurin ja lähin Espanjan appelsiinin satokausi kestää tammikuusta toukokuuhun.

Raikkaat, tuoreet vihannekset ja hedelmät ovat Satotukussa sydämen asia. Ammattitaitoinen ja palveluhenkinen henkilökuntamme työskentelee tuottaakseen suomalaisille parhaat, sopivan kypsät hedelmät ja vihannekset.