Lehtikaali

Lehtikaali on tummanvihreä, voimakkaanmakuinen lehtivihannes. Sitä käytetään keittoihin, salaatteihin ja muhennoksiin. Lehtikaali on erinomainen lisuke myös mausteisille liharuoille. Viime vuosista lähtien lehtikaali on ollut todellinen hittivihannes. Ihmekös tuo, sillä lehtikaali sisältää esimerkiksi kolme kertaa enemmän C-vitamiinia kuin yksi appelsiini. Kesällä saamme nauttia myös kotimaisesta lehtikaalisadosta. 

Lehtikaalista käytetään ravinnoksi ainoastaan lehdet. Lehtikaalin sitkeämpi lehtiruoti kannattaa poistaa tai ainakin ohentaa ennen valmistamista. Lehtikaalin lehdet kannattaa ryöpätä, marinoida öljypohjaisessa seoksessa tai paistaa pannulla ennen syöntiä, sillä kaalin lehdet ovat melko kovia ja puisevia. Näin kasvis on helpompi nauttia. Lehtikaali sietää pakkasia, joten satoa korjataan vielä myöhään syksyllä. Lehtien makeus paranee kylmän vaikutuksesta.

Monipuolisesti Satotukusta

Satotukku on Suomen johtava vihannes- ja hedelmätukku. Tarjoamme laajan valikoiman tuoreita vihanneksia, hedelmiä, marjoja, yrttejä ja juureksia ympäri vuoden kilpailukykyiseen hintaan. Meiltä löydät myös Suomen laajimman luomuvalikoiman.  

Viljelijäkontaktimme ulottuvat noin 15:een maahan eri puolille maailmaa. Melkein kaikkia hedelmiä ja vihanneksia on saatavana ympäri vuoden, mutta painotamme toiminnassamme satokausia. Appelsiinia saa aina. Suurin ja lähin Espanjan appelsiinin satokausi kestää tammikuusta toukokuuhun.

Raikkaat, tuoreet vihannekset ja hedelmät ovat Satotukussa sydämen asia. Ammattitaitoinen ja palveluhenkinen henkilökuntamme työskentelee tuottaakseen suomalaisille parhaat, sopivan kypsät hedelmät ja vihannekset.