Siitake

Siitakkeen baskerin näköinen lakki on kiinteä ja paksumaltoinen ja lakin väri vaihtelee vaaleasta tummanruskeaan. Siitakesieni tuoksuu hieman savulta ja muistuttaa metsäsientä. Koostumukseltaan siitake on kuivempi kuin herkkusieni.

Siitakesieni kypsennetään ennen käyttöä. Kasvatettuja sieniä, jotka matkaavat rasioissa kotikeittiöihin asti ei tarvitse välttämättä huuhdella, mutta suositeltavaa on että ne, jotka ostetaan irtosienitiskistä huuhdellaan lämpimällä vedellä. On tärkeää, että sienen pinta kuivaa hyvin ennen kuin sitä aloitetaan kypsentää. Jos pinta jää märäksi tulee sienen rakenteesta kumimainen ja purutuntuma kärsii.

 

Monipuolisesti Satotukusta

Satotukku on Suomen johtava vihannes- ja hedelmätukku. Tarjoamme laajan valikoiman tuoreita vihanneksia, hedelmiä, marjoja, yrttejä ja juureksia ympäri vuoden kilpailukykyiseen hintaan. Meiltä löydät myös Suomen laajimman luomuvalikoiman.  

Viljelijäkontaktimme ulottuvat noin 15:een maahan eri puolille maailmaa. Melkein kaikkia hedelmiä ja vihanneksia on saatavana ympäri vuoden, mutta painotamme toiminnassamme satokausia. Appelsiinia saa aina. Suurin ja lähin Espanjan appelsiinin satokausi kestää tammikuusta toukokuuhun.

Raikkaat, tuoreet vihannekset ja hedelmät ovat Satotukussa sydämen asia. Ammattitaitoinen ja palveluhenkinen henkilökuntamme työskentelee tuottaakseen suomalaisille parhaat, sopivan kypsät hedelmät ja vihannekset.