Punajuuri

Punajuuri eli punajuurikas on välimerenmaiden vanha viljelykasvi, joka on sokerijuurikkaan serkku. Punajuuri on kehitelty rantajuurikkaasta, joka kasvoi Välimeren maissa villinä. Punajuurta viljelivät roomalaiset ja sitä kutsuttiinkin aluksi roomanjuurikkaaksi. 

Punajuuri muodostaa mehevän mukulan, joka voi olla pyöreä, litteänpyöreä, munanmuotoinen tai pitkänomainen lajikkeesta riippuen. Punajuuren tulisi olla tasainen, voimakkaan tummanpunainen ja pinnaltaan sileä. Betaniini, betanidiini ja isobetaniini aiheuttavat punajuuren värin. Punajuuri ei sovellu aivan pienten lasten ravinnoksi, sillä se sisältää nitraatteja. Tuoretta punajuurta säilytetään kylmässä, +2 - +5 asteessa.

Maukas punajuuri

Keitä punajuuret aina kuorineen, jotta niistä ei karkaisi väri, maku ja aromit. Perinteisten punajuurisäilykkeiden, borssikeiton ja rosollin lisäksi punajuurta käytetään myös juureslisäkkeissä, pizzoissa ja jopa kakuissa, koska punajuuressa on myös luontaista makeutta. 

 

 

Monipuolisesti Satotukusta

Satotukku on Suomen johtava vihannes- ja hedelmätukku. Tarjoamme laajan valikoiman tuoreita vihanneksia, hedelmiä, marjoja, yrttejä ja juureksia ympäri vuoden kilpailukykyiseen hintaan. Meiltä löydät myös Suomen laajimman luomuvalikoiman.  

Viljelijäkontaktimme ulottuvat noin 15:een maahan eri puolille maailmaa. Melkein kaikkia hedelmiä ja vihanneksia on saatavana ympäri vuoden, mutta painotamme toiminnassamme satokausia. Appelsiinia saa aina. Suurin ja lähin Espanjan appelsiinin satokausi kestää tammikuusta toukokuuhun.

Raikkaat, tuoreet vihannekset ja hedelmät ovat Satotukussa sydämen asia. Ammattitaitoinen ja palveluhenkinen henkilökuntamme työskentelee tuottaakseen suomalaisille parhaat, sopivan kypsät hedelmät ja vihannekset.