Bataatti

Tämän päivän trendiherkku bataatti, ei ole sukua perunalle vaan yksivuotiselle köynnöskasville nimeltä päivänsini. Sitä voi kuitenkin käyttää perunan tavoin mm. soseissa, keitoissa tai uunissa paahdettuna. Etelä- ja Keski-Amerikasta kotoisin oleva bataatti on hyvin makea ja erinomainen ravintoarvoiltaan. Bataatin kuori on ohut ja malto valkoinen, violetti tai oranssi. Bataattissa on paljon C-, A- ja B6-vitamiinia. Violetti bataatti sisältää runsaasti antioksidantteja. Kasvin lehdet, versot ja mukulat ovat kaikki syötäviä. Luomubataatti viihtyy alkuperäisen kasvumaansa mukaisesti yli +12° lämpötilassa.

 

Monipuolisesti Satotukusta

Satotukku on Suomen johtava vihannes- ja hedelmätukku. Tarjoamme laajan valikoiman tuoreita vihanneksia, hedelmiä, marjoja, yrttejä ja juureksia ympäri vuoden kilpailukykyiseen hintaan. Meiltä löydät myös Suomen laajimman luomuvalikoiman.  

Viljelijäkontaktimme ulottuvat noin 15:een maahan eri puolille maailmaa. Melkein kaikkia hedelmiä ja vihanneksia on saatavana ympäri vuoden, mutta painotamme toiminnassamme satokausia. Appelsiinia saa aina. Suurin ja lähin Espanjan appelsiinin satokausi kestää tammikuusta toukokuuhun.

Raikkaat, tuoreet vihannekset ja hedelmät ovat Satotukussa sydämen asia. Ammattitaitoinen ja palveluhenkinen henkilökuntamme työskentelee tuottaakseen suomalaisille parhaat, sopivan kypsät hedelmät ja vihannekset.