Vesimeloni

Vesimelonit ovat Satotukun hedelmissä suuri artikkeli. Meloneita toimitetaan koko vuoden ympäri, kesällä Espanjasta, talvisin Etelä-Amerikasta, lähinnä Brasiliasta. Satotukusta myös muut melonit, kokoanaisena tai pakattuna.

Tiesitkö, että meloni on kurkkuihin kuuluva kasvi, johon kuuluvat cantaloupenmeloni-, galiameloni- ja hunajamelonilajikkeet. Melonit ovat rakenteeltaan kiinteitä ja niissä siemenet sijaitsevat hedelmän keskellä toisin kun hieman eri sukuun kuuluvassa vesimelonissa, jossa siemet ovat kauttaltaan hedelmälihassa. Kun vesimelonin kukinto pölyttyy, hede- ja emikukintojen siitepölyn sekoittuessa keskenään syntyy siemeniä. Yleensä viljelyksillä 'tyttö' ja 'poika' -melonit pidetään eri peltolohkoilla ja kun siitepöly ei pääse sekaantumaan, syntyy vain siemenaihioita (valkoisia siemenen alkuja). Vesimelonit ovat siemenettömiä edellämainitusta syystä sekä lämpötiloista ja muista sääolosuhteista johtuen. Vesimelonista suurin osa (jopa 93–95 %) on vettä.

Nopeasti valmis vesimelonikesäherkku on paahdettua vesimelonia halloumin ja korianterin kera.

Kätevästi myös pakattuna!

Satotukulla on pitkä kokemus myös melonien pakkaamisesta. Pakkaamomme leikkaa melonit pienemmiksi paloiksi ja palan ympärille kiristetty kalvo saumataan, ettei hedelmän mehu valu. Näin myyntipakkaus on siisti ja hygieeninen sekä myyvä. Kun melonit pakataan Satotukun omassa pakkaamossa, myymälälle tulee vähemmän hävikkiä ja myynti kasvaa, kun paloiteltua melonia on aina saatavilla.

Tutustu pakkaamoomme >

Monipuolisesti Satotukusta

Satotukku on Suomen johtava vihannes- ja hedelmätukku. Tarjoamme laajan valikoiman tuoreita vihanneksia, hedelmiä, marjoja, yrttejä ja juureksia ympäri vuoden kilpailukykyiseen hintaan. Meiltä löydät myös Suomen laajimman luomuvalikoiman.  

Viljelijäkontaktimme ulottuvat noin 15:een maahan eri puolille maailmaa. Melkein kaikkia hedelmiä ja vihanneksia on saatavana ympäri vuoden, mutta painotamme toiminnassamme satokausia. Appelsiinia saa aina. Suurin ja lähin Espanjan appelsiinin satokausi kestää tammikuusta toukokuuhun.

Raikkaat, tuoreet vihannekset ja hedelmät ovat Satotukussa sydämen asia. Ammattitaitoinen ja palveluhenkinen henkilökuntamme työskentelee tuottaakseen suomalaisille parhaat, sopivan kypsät hedelmät ja vihannekset.