HeVin asiantuntija

Satotukku tuntee ja osaa hedelmien sekä vihannesten matkan viljelijältä kauppaan. Raikkaat ja tuoreet tuotteet ovat meille sydämen asia.

HeViä jo yli 50 vuotta

Satotukun tavoitteena on tarjota asiakkailleen maan laajin valikoima laadukkaita ja tuoreita vihanneksia sekä hedelmiä. Näin on tehty jo yli 50 vuotta; nykyään joka päivä ympäri vuorokauden. Parhaat sopimusviljelijät, tuotteiden laatu, katkeamaton kylmäketju, asiantunteva ostotoiminta ja asiakaspalvelu ovat toimintamme kulmakiviä.

2000

tuotetta

80

ammattilaista

3

toimipistettä

450

toimitusta / pv

50

vuotta

Ruokaa rakkaudella

Satotukun missiona on nostaa ja monipuolistaa suomalaisten hevitietoisuutta ja -kulutusta. Olemme onnistuneet erinomaisesti ja missiotyömme jatkuu edelleen. Tavoitteena on tarjota asiakkaille laatua kilpailukykyisillä hinnoilla.

Suomen suurimpana yksityisenä hedelmä- ja vihannestukkuna olemme olleet yksi alan arvostetuimpia suunnannäyttäjiä. Meillä on lisäksi vahva osaaminen myös luomussa ja erikoishedelmissä. Hyvä ja laadukas tuote on lähtöisin kotimaisilta ja ulkomaisilta ammattitaitoisilta sopimusviljelijöiltä. Tärkeä linkkimme ulkomaisiin viljelijöihin on Greenfoodin oma hankintayhtiö Greenfood Iberica.

Satotukku tuntee uutuudet ja trendit

Olemme ajantasalla uutuuksista ja trendeistä. Vuosien varrella olemme tuoneet markkinoille lukuisia uusia tuotteita eri puolilta maailmaa. Olemme ylpeitä myös Daily Greens -brändistämme. Jokaisesta tuhannesta Daily Greens -tuotemerkillä myytävästä espanjalaisesta hedelmä- ja vihanneskilosta konsernimme lahjoittaa istutukseen yhden puun. Lue lisää Kompensoimme hiilijalanjälkeämme istuttamalla puita

Maustekurkusta ja hedelmistä se alkoi.

Satotukku on Antero Lumivirran vuonna 1967 perustama tukkuliike.
Lue lisää 50-vuotisesta historiasta.

Kasvun aikaa

Satotukku on Antero Lumivirran vuonna 1967 perustama tukkuliike, joka aloitti pienimuotoisesti "mies ja pakettiauto" -periaatteella. Ensimmäisinä tuotteina olivat maustekurkku ja hedelmät.  

Toiminta laajeni nopeasti maahantuontiin ja laajempaan välitystoimintaan tukkuliikkeille. Oman banaanikypsyttämön rakentaminen 1970-luvulla monipuolisti tarjontaa ja vankensi yrityksen jalansijaa markkinoilla. 1980-luvulla toiminta painottui maahantuontiin ja kotimaisiin vihanneksiin.

Toiminta vahvistuu

Vuonna 1994 Satotukku muutti Helsingistä Vantaalle. EU-jäsenyyden myötä tuonti Suomeen vapautui, kilpailu koveni ja lisävoimaa kaupalliseen toimintaan haettiin vähittäiskaupasta. Vuonna 1995 aloitettiin myynti vähittäiskaupoille vuosikymmenien tauon jälkeen uudestaan. Jo lyhyen ajan sisällä kokemukset olivat todella hyviä ja toiminta on vahvistunut aina tähän päivään asti.

Vuoden 2002 alussa tapahtuneen yritysoston kautta STC-konserni hankki Satotukun omistukseensa ja Satotukusta tuli osa ruotsalaista STC Greenfood-konsernia. Vuoden 2015 kesällä Fidelio Capital osti konsernin, joka toimii nyt nimellä Greenfood ja on yksi Pohjoismaiden suurimmista yksityisistä hedelmä- ja vihannesalan toimijoista. Tällä hetkellä suurin omistajamme on Nordic Capital.

Greenfood - vahvaa toimintaa

Satotukku on osa Greenfood-konsernia, joka on suurin itsenäinen hedelmä- ja vihannesalan toimija Pohjoismaissa. Konsernin päätoimialueet ovat tukkukauppa, freshcut-tuotteet ja salaattibaaritoiminta. Suomi ja Ruotsi ovat Greenfoodin päämarkkina-alueet.

Greenfoodin vahvuuksia ovat tiivis yhteistyö, ostotoiminta, paikallisuus ja innovaatiokyky - tiedämme viimeisimmät trendit ja asiakkaiden tarpeet. Ja tietenkin taustalta löytyy rakkaus ruokaan ja erityisesti vihanneksiin ja hedelmiin.   

Kaikki saman katon alta

Greenfoodin tavoite on olla johtava toimija hedelmien ja vihannesten alalla tulevaisuudessakin. Greenfood panostaa edelleen megatrendien mukaisesti valmiiden ja terveellisten hedelmä- ja vihannestuotteiden suunnitteluun, sillä niiden kysynä kasvaa tulevaisuudessa. Greenfoodista saat kaiken: hedelmät ja vihannekset, fresh cut -tuotteet sekä suositun salaattibaarikonseptin. 

Greenfoodissa on yhteensä noin 650 työntekijää, joista noin 200 on Suomessa. Satotukku työllistää 80 henkilöä, freshcut-tuotteisin erikoistunut Salico Juvalla 99 henkilöä ja Picadeli Vantaalla n.10 henkilöä.

Greenfood Iberica Espanjassa

Greenfoodin oma hankintayhtiö Greenfood Iberica huolehtii, että saamme laadukkaita
ja tuoreita tuotteita myös Espanjasta. Lue lisää!

Etelän auringon alla

Greenfood Iberica on Greenfoodin oma hankintayhtiö Espanjassa. Greenfood Iberica etsii parhaimmat viljelijät tuotteillemme ja valvoo tuotteiden laatua paikan päällä. Espanjasta saamme talviaikaan mm. jäävuorisalaatin, paprikat, tomaatit ja kurkut, kesällä kaikki ihanat hedelmät vesimelonista persikoihin. Syksyllä taas alkaa Espanjan sitruskausi.

Greenfood Ibericalla on vahva tietämys Espanjan markkinoista ja vahvat siteet paikallisiin viljelijöihin, houkutteleva tuotevalikoima ja tehokas logistiikka. Greenfood Iberican pääviljelykumppanit sijaitsevat Murciassa ja Almeriassa, jossa lämmin aurinko paistaa ympäri vuoden ja viljelykset antavat runsasta satoa. 

Logistista huippuosaamista

Tuoreiden hedelmen ja vihanneste elämä jatkuu sadonkorjuun jälkeen. Tuotteiden tuoreena pitäminen ja kuljetus ovat kaksi tärkeää asiaa, joissa Greenfood Iberica on alansa huippuja. Tuotteen tuoreudesta ja laadusta ei tingitä. Loistava logistiikka mahdollistaa Greenfood Iberican kuljetukset Satotukkuun päivittäin.