Satotukku tuntee sopimusviljelijät

Satotukku tekee tiivistä yhteistyötä sopimusviljelijöidensä kanssa. Kaikilla Satotukun viljelijöillä on GlobalG.A.P.-sertifikaatti, joka osoittaa hyvät maatalouden tuotantotavat. 

Kuluttajille ja vähittäiskauppiaille GlobalG.A.P.-sertifikaatti on vakuutus siitä, että ruoka saavuttaa hyväksyttävän turvallisuus- ja laatutason. Se takaa, että ruoka on tuotettu ympäristöä säästäen, työntekijöiden turvallisuutta, terveyttä, hyvinvointia ja ympäristöä kunnioittaen. Lue lisää Satotukun vastuullisuudesta.

Tiiviit viljelijäsuhteet

Satotukulla on aina ollut hyvät kontaktit viljelijöiden kanssa. Tiedämme mistä hedelmät ja vihannekset tulevat ja miten ne on kasvatettu. Viljelijöiden kanssa on kehitetty ja tuotu markkinoille myös monia uusia tuotteita; usein asiakkaidemme toivomuksesta. Hyvät suhteet viljelijöiden kanssa takaavat laadukkaat tuotteet, loistavan ja nopean logistiikan sekä joustavan toiminnan niin kotimaassa kuin ulkomailla.

Agricola Soler e hijos Espanjassa

Soler-nimisen perheen pitämällä Soler Adesurin tilalla Espanjassa
kasvaa päätuotteena jäävuorisalaattia. Tutustu ja lue lisää.

Agricola Soler Espanjassa

Agricola Soler on vuonna 1978 perustettu tila, joka viljelee tuotteittaan perinteitä kunnioittaen, mutta nykyaikaista viljelystekniikkaa käyttäen. 

Agricola Soler aloitti toimintansa tomaatin viljelyllä. Nykyään tilan päätuote on jäävuorisalaatti, jota he ovat viljelleet noin 20 vuotta. Tilan alue on Espanjan parasta juuri jäävuorisalaatin viljelyyn, sillä pellot sijaitsevat aivan meren läheisyydessä Murciassa. Alueen lämpötila on 2-3 astetta lämpimämpää, kuin muualla Espanjassa.

Yhteistyön voimaa

Tilalla työskentelevät Bartolome Soler ja hanen 4 veljeään. Tilan perustaja, eläkkeellä oleva isä Juan Soler, työskentelee pelloilla päivittäin peltoja tarkkaillen. Greenfoodin oman hankintayhtiön Greenfood Iberican ja Agricola Solerin yhteistyö on kestänyt 8 vuotta ja tila on yksi Greenfoodin tärkeimmistä kumppaneista. Tilalta lastataan 15-20 rekkaa salaattia viikossa, joista saavat nauttia myös Satotukun asiakkaat.

Ahlbergin tila – luomua läheltä

Ahlbergit kasvattavat Etelä-Sipoossa herkullisia salaatteja, yrttejä,
syötäviä kukkia ja monia muita ihania vihanneksia. Ja kaikki tietysti luomuna.
Lue lisää.

Ahlbergin tuotteissa on se oikea maku!

Ahlbergin juuret juontavat jo 1920-luvun Viikin pelloille. Nykyään Kaijus Ahlberg jatkaa viljelyä Minna-vaimonsa kanssa Etelä-Sipoossa Immerbyssä jo kolmannessa polvessa. 

Puutarhallaan Ahlberg kasvattaa herkullisia salaatteja, yrttejä, syötäviä kukkia ja monia muita ihania vihanneksia ja erikoisuuksia mm. vehnäorasta. Ahlbergin tuotteet ovat aina olleet kysyttyä tavaraa Helsingin toreilla ja parhaissa ravintoloissa. Nykyisin tuotteita saa myös monesta vähittäiskaupasta.

Muhevassa mullassa

Viljelyssä Ahlbergit panostavat laatuun ja ottavat ympäristön huomioon kaikessa. Salaatit ja yrtit kasvavat muhevassa mullassa, kasvihuoneet lämpenevät puuhakkeella ja sähkö on tuotettu tuulella. Kauppoihin päätyy vain leikatut kasvit ja mullat kierrätetään uusia istutuksia varten. Ahlbergin satokausi kestää huhtikuusta aina lokakuun alkupuolelle saakka. Ahlberg tarjoaa parasta mahdollista lähiluomuruokaa! Kaikkia tuotteita saa Satotukusta!

 

Ostaja tuntee viljelijänsä

Tuotteen matka viljelijän pellolta kuluttajan ruokapöytään asti on turvallinen ja valvottu. Suunnittelu ja ennakointi ovat erittäin tärkeitä, varsinkin ulkomailta ostettaessa. Laatu ja maku ovat tärkeimmät kriteerit, mutta ostopäätökseen vaikuttaa myös hinta.

Ostojen suunnittelua kuitenkin helpottaa hyvät suhteet toimittajiin sekä tuotteiden selkeät sesongit, joilla ennustetaan asiakkaiden ostokäyttäytymistä. Oston ja myynnin välinen yhteistyö on olennainen osa toiminnan sujuvuutta. Myyntiryhmän on saatava reaaliaikaiset tiedot hinnoista ja sesongeista, jolloin ostaja on heidän tärkeä informaatiokanavansa. Ostajan rooli pelkkänä tavarantilaajana on mennyttä aikaa. Tämän päivän ostajan arki on hyvin moniulotteista.

Kaisa Malmberg, kaupallinen johtaja, Satotukku

Tutustu tuotteisiimme