Makea banoffee
Valmistusaineet
Pohja
150 g Diggestive-keksejä
75 g sulatettua voita
Täyte
3 ½ dl kinuskikastiketta
2 banaania viipaloituna
2 dl kuohukermaa
1 rkl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
suklaarouhetta
Valmistusohje
Pohja
Vuoraa halkaisijaltaan n. 20 x 10 cm irtopohjakakkuvuoan pohja leivinpaperilla. Murskaa Digestive-keksit. Sekoita murskatut keksit ja sulatettu voi keskenään. Painele seos ohueksi kerrokseksi kakkuvuoan pohjalle ja reunoille. Jäähdytä jääkaapissa 30 minuutin ajan.
Täyte
Kaada kinuskikastike vuokaan keksipohjan päälle ja lisää seuraavaksi kerrokseksi viipaloituja banaaneja. Vatkaa kerma, tomusokeri ja vaniljasokeri tasaiseksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Nostele kermavaahto banaanien päälle. Koristele suklaarouheella. Anna tortun maustua vähintään tunnin ajan ennen tarjoilua.