Makea banoffee

Makea banoffee

Valmistusaineet

Pohja

150 g Diggestive-keksejä
75 g sulatettua voita

Täyte

3 ½ dl kinuskikastiketta
2 banaania viipaloituna
2 dl kuohukermaa
1 rkl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
suklaarouhetta

Valmistusohje

Pohja

Vuoraa halkaisijaltaan n. 20 x 10 cm irtopohjakakkuvuoan pohja leivinpaperilla. Murskaa Digestive-keksit. Sekoita murskatut keksit ja sulatettu voi keskenään. Painele seos ohueksi kerrokseksi kakkuvuoan pohjalle ja reunoille. Jäähdytä jääkaapissa 30 minuutin ajan.

Täyte

Kaada kinuskikastike vuokaan keksipohjan päälle ja lisää seuraavaksi kerrokseksi viipaloituja banaaneja. Vatkaa kerma, tomusokeri ja vaniljasokeri tasaiseksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Nostele kermavaahto banaanien päälle. Koristele suklaarouheella. Anna tortun maustua vähintään tunnin ajan ennen tarjoilua.