Grillatut nektariinit, vaahterasiirappia ja italialaista kotijäätelöä
Valmistusaineet
- 6 kpl nektariineja
- ½ dl vaahterasiirappia
- 10 lehteä minttua suikaleena
- Semifreddo:
- 3 kananmunaa
- 3 dl kuohukermaa
- 1,5 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- Marjasose:
- 2 dl mustaherukoita
- 1/2 dl vettä
- 1 dl tomusokeria
Valmistusohje
Valmista ensin nektrariinien grillausta semifreddo. Mittaa marjasoseen vesi, sokeri ja marjat kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 2 minuuttia, kunnes marjat ovat pehmeitä. Soseuta sauvasekoittimella ja painele siivilän läpi kulhoon. Anna jäähtyä.
Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää 1 dl sokeria vatkaamisen loppuvaiheessa. Vatkaa keltuaiset ja 0,5 dl sokeria paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Huuhtele vatkaimet ja vatkaa kolmannessa kulhossa kerma vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla.
Sekoita 1 1/2 dl marjasosetta keltuaisvaahtoon. Kääntele joukkoon varovasti kermavaahto ja valkuaisvaahto. Kaada vaahto tarjoilukulhoon. Peitä kelmulla ja pakasta noin 4 tuntia, kunnes jälkiruoka on puolijäistä eli semifreddoa.
Puolita nektariinit ja valele siirapilla. Grillaa grillin tasoparilalla tai paistinpannussa. Tarjoa ne semifreddon kanssa. Viimeistele annos siirapilla ja tuoreella mintulla.
Semifreddo tarkoittaa italiaksi puolikylmää ja muistuttaa jäädykettä. Semifreddon voi tarjoilla kauden hedelmien tai marjojen kera.