Ajankohtaista

9.1.2019

Solarinon alkuperäislajikkeen luomuappelsiinit saapuvat

Nyt on herkullista ja terveellistä!

Ensi viikolla saapuvat Solarinon herkulliset luomuappelsiinit Suomeen. Suurikokoiset Solarinon appelsiinit ovat ihanan makuisia ja sisältävät runsaasti mehukasta hedelmälihaa. Napa-appelsiineihin kuuluva New Hall -lajike on ikivanhaa sisilialaista maatiaislajiketta Syracusasta, Solarinon kylästä. Appelsiinit tarvitsevat viileät yöt, voimakkaan päivänvalon, vulkaanisen maaperän, ja näihin Solarinon tila tarjoaa upean kasvuympäristön vuoriston ja meren läheisyydessä. 

Appelsiineissa on runsaasti C-vitamiinia. Kaksi appelsiinia päivässä, riittää tarvittavaan C-vitamiinin saantiin.

Bioagricola F.lli SOLARINO on perheyritys ja toiminut useita vuosia luomusitrushedelmien tuottajana. Yritys on edistyksellinen ja käyttää uusimpia ekologisia maataloustekniikoita, jotta sitrushedelmien maku ja laatu vastaisivat kuluttajien toiveita. 

Satotukku Oy on ainoa maahantuoja.

Tietoa appelsiineista

Appelsiinipuu on kaunis ympäri vuoden ja sillä on voimakastuoksuiset valkoiset kukat. Ne kehittyvät vihreiksi hedelmiksi, jotka kypsyessään muuttuvat kellanoransseiksi. Appelsiinipuut ovat tavallisesti 6-10 metrin korkuisia, matalaoksaisia, tiheälatvaisia ja joskus okaisia. Appelsiinipuu tuottaa vuodessa kaksi satoa, syys- ja talvisadon. Samaan aikaan viljelyksillä kukkivat appelsiinin kukat ja siellä poimitaan kypsiä hedelmiä. Nyt nautimme mehukkaammasta ja makeammasta talvisadosta. Yhdestä appelsiinipuusta voi tulla vuoden aikana jopa tuhansia kiloja appelsiinia.

Niin appelsiinien kuin satsumien ja klementiinien kerääminen on käsityötä. Keräämisen jälkeen appelsiinit kuljetetaan varastoon puhdistettavaksi ja eroteltavaksi kokojen mukaan. Tämän jälkeen appelsiinit laitetaan kylmään +8 asteeseen, joka on myös appelsiinien kuljetuslämpö. Satotukun varastolla appelsiinit säilytetään +4 asteessa. Lue lisää täältä.