Ajankohtaista

1.2.2018

Foglian ihanat babyleavesit

Foglian herkulliset salaatit tulevat Etelä-Italiasta, jossa ne kasvavat ohuilla harsoilla suojatuissa valoisissa kaaritunneleissa ja oikeassa mullassa. Salaatit saavat aidon maun, rakenteen ja hyvän laadun maasta. Salaatit pakataan Italiassa, josta ne matkaavat parin päivän matkan Suomeen. Salaattirasioihin ei lisätä suojakaasuja pakkausvaiheessa ja siksi säilytys viileässä on ensisijaisen tärkeää. 

Babyleaves-salaatteja käytettäessä suositellaan pesemään vain tarvittava määrä kerralla ja säilyttämään loput salaatit suljetussa pussissa jääkaapissa. Pussiin tai rasiaan lisätään kostea talouspaperi, sillä salaatit hyötyvät pienestä kosteudesta säilytyksen aikana.

Lempeä babypinaatti

Babypinaattia ei tarvitse ryöpätä, vaan sen voi syödä sellaisenaan, vaikka leivän päällä. Babypinaatissa ei ole niin paljon oksaalihappoa kuin perinteisessä isossa pinaatissa. Pinaatti sisältää paljon K-vitamiinia ja rautaa. Tämä terveellinen salaatti kannattaa ottaa mukaan arjen ruokailuun. Pinaatin sisältämä oksaalihappo imeytyy hyvin yhdessä kalsiumin kanssa, joten suosi pinaatin kanssa sellaisia ruokia, jotka sisältävät maitotuotteita.

Aromaattinen villirucola

Italialaisen keittiön yksi suosikkimausteista on villirucola, joka on tavallista rucolaa aromaattisempi ja voimakkaampi maultaan. Rucolan suomenkielinen nimi on sinappikaali, sillä maku on hieman sinappimainen. Rucola sopii mainiosti salaatteihin, risottoihin, pizzan sekä leivän päälle tuomaan makua ja väriä. Rucola ei kestä kuumentamista ja siksi se kannattaakin lisätä ruokaan vasta lopuksi.

Pähkinäinen vuonankaali

Nimestään huolimatta vuonankaali on salaatti. Sen pienet lehdet muodostavat kauniita lehtiruusukkeita, jotka voi käyttää sellaisenaan. Vuonankaali kestää hyvin kylmää ja säilyy siksi pitkään jääkaapissa. Vuonankaali maistuu miedon ja hieman pähkinäisen makunsa vuoksi lähes kaikille ja lisukkeeksi kaikkeen ruuanlaittoon.