Ajankohtaista

11.1.2018

Ihanat sitrukset!

Loppusyksyllä pikkusitruksilla alkanut sesonki jatkuu appelsiineilla, puoliveriappelsiineilla, veriappelsiineilla, greipeillä, verigreipeillä, pomeloilla ym. sitruksilla. Nämä keltaisen, oranssin ja punaisen väriset raikkaat herkut sisältävät reilusti C-vitamiinia. Yhdestä appelsiinista saa 80 % päivän C-vitamiinitarpeesta.

Uutta! Luomuappelsiinit Solarinon tilalta 

Navelina- eli napa-appelsiineihin kuuluva New Hall on erittäin mehukas, sopivan makea ja täynnä makua oleva terveyspommi. Italian Sisiliassa sijaitseva Solarinon luomutila on perheyritys ja erikoistunut sitrushedelmiin. Tilan emäntä on innovatiivinen ja etsii jatkuvasti uusia metodeja ekologiseen tuotantoon. Viileiden öiden, voimakkaan päivänvalon, vulkaanisen maaperän ja mineraalien ansioista sitrukset saavat ihanan makunsa. Tämä alkuperäislajike on oikea "vanhan ajan appelsiini".

Appelsiini-info

Paras maaperä appelsiinin viljelyyn on ravinteikas ja hyvin ojitettu hiekkainen savimaa. Kuivina kausina keinokastelu on välttämätöntä.

Appelsiinipuu on kaunis ympäri vuoden. Voimakastuoksuiset valkoiset kukat kehittyvät ensin vihreiksi hedelmiksi, jotka kypsyessään muuttuvat kellanoransseiksi. Appelsiinipuu tuottaa vuodessa kaksi satoa; syys- ja talvisadon.

Appelsiinin kerääminen on käsityötä. Keräämisen jälkeen appelsiinit kuljetetaan varastoon puhdistettavaksi ja eroteltavaksi kokojen mukaan. Hedelmät käsitellään luonnonmukaisella erikoisvahalla (poikkeuksena luomuappelsiinit), joka suojaa hedelmiä homeilta, taudeilta ja ehkäisee kosteuden haihtumiselta.

Tämän jälkeen appelsiinit pakataan laatikoihin ja varastoidaan kylmähuoneisiin +8 asteeseen. Satotukun varastossa ja kuljetuksen ajan appelsiinit säilytetään +4 asteessa.