Ajankohtaista

17.5.2024

Satotukulle uusi toimitusjohtaja 1.6.2024 alkaen

Kaisa Malmberg on Satotukun uusi toimitusjohtaja 1.6.2024 alkaen

Hedelmä- ja vihannesalan edelläkävijän Satotukku Oy:n uusi toimitusjohtaja on Kaisa Malmberg. Hän siirtyy tehtävään kaupallisen johtajan roolista samassa yrityksessä. Kaisa Malmberg ottaa toimitusjohtajan tehtävät vastaan Tomi Hakkaraiselta, joka on johtanut Suomen johtavaa hedelmien ja vihannesten tukkukauppaa vuodesta 1998.

Satotukku on Suomen suurin yksityisomisteinen hedelmien ja vihannesten tukkukauppa, joka on ollut Suomen markkinoilla lähes 60 vuotta. Kaisa Malmberg aloitti työskentelyn Satotukussa vuonna 2015, ja hänen matkansa ostajasta toimitusjohtajaksi kulki hankintapäällikön ja viimeksi kaupallisen johtajan tehtävien kautta.

Kaisalla on pitkä ura hedelmien ja vihannesten parissa. Hänellä on elintarviketieteen maisterin tutkinto elintarve-ekonomiasta, erikoistuen ravitsemustieteeseen ja luonnonmukaiseen elintarviketuotantoon. Hänet valittiin henkilökohtaisesti Satotukun silloisen toimitusjohtajan toimesta asiakaspuolelta vuonna 2015.

”Olen sekä ylpeä että innoissani ottaessani vastaan tehtävän yrityksessä, joka on rakentanut vahvan luottamuksen asiakkaidensa kanssa vuosien varrella,” sanoo Kaisa Malmberg.

Kaisan aikaan osuu vilkas ajanjakso alalla, joka kohtaa haasteita, jotka liittyvät uusien raaka-ainevirtojen tarkasteluun vastaamaan muuttuvia olosuhteita ja odotuksia kestävyyden suhteen.

”Tulevat vuodet ovat vilkkaita. Ala kohtaa haasteita, jotka liittyvät ilmastoon, hankintaan uusista maista, samalla kun suomalaiset ostavat vähemmän hedelmiä ja vihanneksia taloudellisen tilanteen vuoksi. Mutta kaikki on syklistä ja Satotukulla on vahvat juuret. Pysymme vakaana, kun tuuli puhaltaa, ja liiketoimintamme ei ole pikajuoksu, vaan pitkän matkan kilpailu,” kertoo Kaisa Malmberg.

”Kaisa Malmbergin sisäinen rekrytointi toimitusjohtajaksi on osoitus vahvuudesta omien riviemme sisällä. Olen varma, että hänen taitonsa johtajana ja strategina vahvistavat Satotukkua ja johtavat yritystä hedelmien ja vihannesten liiketoiminnan tulevaisuuteen,” sanoo Ted Stenshed, Greenfood Fresh Produce -ryhmän toimitusjohtaja.

Satotukku on Suomen suurin yksityinen hedelmien ja vihannesten tukkukauppa. Sen liiketoiminnan kulmakivet ovat tuotteen laatu, ammattimainen hankinta ja sopimukset parhaiden sopimuskasvattajien kanssa. Yritys on osa Greenfood Groupia, joka on yksi Euroopan johtavista toimijoista terveellisen ja kestävän ruoan alalla noin 1 000 työntekijällä kahdeksassa maassa ja liikevaihdolla 5,7 miljardia kruunua vuonna 2023.